Coaching

Ik help jou en jouw puber om samen door één deur te kunnen.

Mijn aanpak is helder, concreet, praktisch en met een tikje humor.

Coach voor Pubers

Is er vaak ruzie bij jullie thuis?

Loop je soms op je tenen omdat je puber

álles wat jij zegt verkeerd lijkt op te vatten?

Wil je een positief gesprek kunnen voeren met je puber?

Heb je al van alles geprobeerd (tips, artikelen, boeken),

maar lijkt niks écht te werken?

Herkenbaar?

Je wilt graag een goede relatie met jouw kind.

Meestal lukt dat aardig, maar soms lopen zaken anders.  Gesprekken die structureel leiden tot discussies. Je puber begrijpt je steeds verkeerd, waardoor jij bijna niet durft te communiceren uit angst voor ruzie. Of je puber is juist onbereikbaar en jij dringt niet tot hem door.

In dat geval is een neutrale derde partij nodig die kijkt naar jullie specifieke situatie, analyseert waar jullie behoefte aan hebben en met jullie samenwerkt naar een situatie waarbij iedereen zich prettig voelt. 

Ik kan helpen!

Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat de meeste ruzies en misverstanden ontstaan omdat pubers én ouders elkaar niet goed begrijpen. Omdat ik pubertaal kan vertalen naar oudertaal (en andersom) ben ik in staat om wederzijdse standpunten duidelijk te maken. Jij begrijpt daarna beter hoe jouw puber denkt en jouw puber snapt waarom jij zo ‘zeurt’.

Aan het einde van een traject verstaan én begrijpen jullie elkaar beter en hebben jullie geleerd om effectiever met elkaar te communiceren, zodat er weer rust ontstaat in huis.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek, dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.

Het kan natuurlijk zijn dat je nu denkt: ‘Ja maar, bij ons zijn er geen ruzies. Het probleem is juist dat mijn puber niet communiceert!’ Of dat jij je om andere redenen zorgen maakt om je puber dan die ik hier beschrijf.

Als pubercoach ben ik de aangewezen persoon om jouw puber te begeleiden in zaken waar hij (of zij) tegenaan loopt en waar jullie graag hulp bij willen. Soms kan het na enkele gesprekken al veel beter gaan met je puber, soms is daar intensievere begeleiding voor nodig. Ik maak mijn trajecten op maat en kan daardoor dus heel gericht hulp bieden. 

Om je een beeld te geven waar je mij voor kunt inschakelen, zie je hiernaast wat situaties waar al eerder pubers mee heb geholpen. Neem gerust contact op als je meer wilt weten!

Wat ik NIET doe:

Diagnoses stellen.

Elke vorm van therapie waarbij medische kennis noodzakelijk is. Ik verwijs je daarvoor graag door naar een professional op dit gebied.

Waar ik oa. bij kan helpen:

N

leren omgaan met faalangst

N

omgaan met HSP

N

gebrek aan motivatie

N

moeite met plannen en organiseren van schoolwerk

N

omgaan met scheiding

N

omgaan met het verlies van een dierbare

N

een kort lontje waardoor problemen ontstaan op school

N

weerbaarder worden in sociale situaties

N

begeleiden bij ASS

Mijn werkwijze

Geen enkele puber is hetzelfde. Jullie hebben je eigen unieke gezinssysteem. Ik geloof daarom ook niet in één allesomvattende aanpak, maar maak liever mijn coachingstrajecten op maat, zodat elke puber (en ouder) de juiste ondersteuning van mij krijgt. 

Ik hou daarbij de volgende werkwijze aan:

Na een gratis telefonische kennismaking, plannen we een intakegesprek (1-1,5 uur). Kosten voor dit gesprek zijn € 85. Als wij daarna besluiten om samen door te gaan, breng ik dit bedrag in mindering op de trajectprijs.

Afhankelijk van jullie hulpvraag doe ik een trajectvoorstel op maat. De kosten voor mijn coachingstrajecten variëren tussen de €580 en €1.210. Dit is afhankelijk van de frequentie, duur en intensiteit van het coachingstraject. Betalen in termijnen is mogelijk (ik bereken daarvoor 5% administratiekosten). Een trajectbedrag kan altijd in twee of drie termijnen betaald worden. Als het voor jouw situatie beter uitkomt om het bedrag over meer termijnen te verdelen, kijk ik graag samen met jou naar een passende oplossing.

Bij een trajectprijs zit alles inbegrepen: het intakegesprek, alle coachingsessies, BTW, benodigde materialen, tussentijds contact per mail of telefoon, verslaglegging, advies en/of tips voor thuis of op school, eventuele bezoeken aan school (incl. reiskosten), eventuele gespekken met docenten en eventuele samenwerking met andere professionals.

Zullen we kennismaken?

Heb je mijn aanbod gezien en heb je vragen? Geen probleem! 

Stuur mij een mailtje, dan gaan we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!